Friday, October 28, 2005

kalau nak buat cerita org main golf....

Bukan nak kutuk , cuma nak komen. Al tukang buat drama or wayang kita nie kalau nak represent a story with golfers winvolved , kindly take note of the following :

  1. Golfer wears cap playing golf in hot malaysia ... kalau tak pakai cap tu nampak plastic betul cara depa main golf. Panas beb in reality , yg tak pakai topi tu jenis yg kepala batu ade lah.
  2. Golfer dont talk that much on the green or while hitting the balls. Unless they are playing at an empty golf course. Banyak cakap nanti org jerit bola dtg dari belakang...
  3. Putting biasa nya org tak pakai glove. But kalau ada pun jenis yg dah tak sempat nak bukak glove coz dia dah chip on to the green very close to the pin and sebab nak habihkan cepat , tak payah bukak glove.
  4. Golfers selalunya berpeluh lebat bagai nak rak kalau main golf. Kalau tak basah tu , al maksud samada memang baru aje main or pukul bola atas angin...
  5. Bila dah main golf ni tangan tu gerenti ada sun tan sikit. so suruh lah tukang makeup tu buat touch up sikit bagi nampak ada stripe sikit tangan tu. Ini putih melepak punya lah cantik lepas main golf , all the way pakai payung ke ???
  6. Kalau nak tunjuk actor tu pukul bola , kalau actor tu tak pandai pukul carilah double yg boleh pukul bola tu. Nanti org yg tak main golf salah faham bab main golf nie.
  7. Golf is not for the rich people only OK !!! So buat lah citer org yg middle income group ni main golf. Jadi tak le bila aku balik kg , org kg tak lah mcm ingat aku ni kaya benor main golf.
  8. Beg golf tu kalau buat citer org kaya main golf , jgn lah pakai beg golf yg sengkek ... pinjam lah kejap mamat golfer yg ada beg cantik sikit ekkk elehhh...
tapi jgn mare ye kalau aku tegur nie. bukan apa , biar citer tu nampak lah reality sikit. We golfers from the middle income group ni kdg kdg naik meluat kalau tgk citer kao org buat tu tgk golfer dalam tv tu macam haprak aje ....

Jack GA

2 comments:

Zed said...

cerita mana kau tengok nih Jack? heh heh but i agree memang locally kalau buat adegan kat golf course satu macam punya gaya ker...

just played at KGPA semalam. 9 holes jer before buka. not a great game, but posa tak leh betting heh heh and only 9 holes so tak syok.

KGPA punya promotion for puasa month very good tee off before 3pm only RM 73 per head 18 holes plus buka posa free... i might drop by again next monday, but kali nih maybe 18 holes lah.

Golf Addix said...

jelez wa dgr , main golf lepas tu siap dgn buka posa sekali. hari tu sekali aje tak habih pun 9 holes. but after this kena gi driving range jugak coz 13th nov will have to play the monthly medal to qualify for the annual champions of champions tourney.
itu pun kalau dapat menang nov monthly medal lah....